Elgiganten Logistik söker en Team Manager till sitt nya lager

Logistik är något levande, ett komplext omlopp av varor som ska ut till rätt kund i rätt tid. Truckar, transportband, lastbilar, automationslösningar, IT-system, lyftanordningar och alla andra hjälpmedel i vår vardag utgör kroppspulsådern, men allting stannar utan hjärtat, människorna. En livsviktig pumpande kraft och själen i Elgiganten Logistik. Det är människor som får allt att flyta på i Nordens största logistikenhet. 

Är du en erfaren, driven och engagerad ledare? Vill du vara med och leda driften på ett unikt lager? Lockas du av tanken på att vara med och bygga upp en effektiv logistikverksamhet från start inom Nordens ledande hemelektronikkedja? Då skall du läsa vidare!

Vår lager har stått vid sidan av motorvägen söder om Jönköping sedan 1997 och är idag 107 000m2 stort med produktion 24/7. Nu öppnar vi portarna till vårt nya lager på andra sidan motorvägen. Ytterligare 86 000m2 toppmodern logistikverksamhet som bl a kommer att producera och distribuera kök och vitvaror. Det är inte bara storleken som gör oss unika. Satsningen på ännu en lagerenhet i Jönköping är gigantisk i sitt slag och grundar sig i beslutet att flytta Elgigantens köksproduktion från Tjeckien till Sverige.  Detta gör vi för att möjliggöra snabbare och säkrare kundleveranser och minska vår klimatpåverkan i våra transporter. Vi är stolta och trygga i att våra val och investeringar är det bästa för våra kunder, för miljön och för vår verksamhet och vi ser en stark tillväxt framöver. Nu söker vi ytterligare en Team Manager till vår nya verksamhet. Vi tror att du har många nya idéer och erfarenheter att dela med dig av samtidigt som vi kan erbjuda dig en ny, spännande utvecklingsresa tillsammans med oss.

Som Team Manager tillhör du vår största avdelning Operations som ansvarar för att lossa, lagra och lasta varor till över 400 butiker och alla våra slutkunder i Norden. Du ansvarar för ett team på 15 – 20 terminalarbetare inom en specifik avdelning på lagret. Tillsammans med dina kollegor och din närmsta ledare ansvarar du för avdelningens personal, resultat och arbetsmiljö. Detta innebär att du ansvarar för uppföljning och utveckling av teamets och medarbetarens prestation och välbefinnande. Tillsammans med vår kvalitetsavdelning driver du ständigt förbättringsarbete och bidrar i projekt och verksamhetsutveckling inom ramen för ditt uppdrag. Vi styr vår verksamhet med tydliga KPI:er som du och dina kollegor följer upp  regelbundet. Med rätt erfarenhet och engagemang har du som Team Manager stora möjligheter att påverka utvecklingen för både medarbetare och verksamhet och till din hjälp har du starka support- & specialistfunktioner inom Kvalitet & miljö, HR, ekonomi, IT & System, projekt och planering & distribution. Tillsammans skapar vi framtidens logistik!

Vem söker vi?

Vi söker en driven och engagerad ledare med minst 1 års erfarenhet av  resultat- & personalansvar inom hälsa och arbetsmiljö. Har du dessutom samlat din erfarenhet inom lager, logistik eller industri är detta en fördel. Du har godkänd gymnasieexamen eller motsvarande och behärskar god svenska i tal och skrift samt är van användare av Office 365.

Ditt ledarskap präglas av tillit och förtroende för människors förmåga att utvecklas och att deras bidrag till teamets och företagets utveckling är viktig. Du tar stort ansvar för att ge människor rätt förutsättningar genom tydlig kommunikation och genom att nyfiket fråga efter input och idéer. Dina medarbetare uppfattar dig som en ärlig, öppen och inspirerande ledare som uppmärksammar ansträngningar och framgångar och stöttar i tillkortakommanden. De som möter dig beskriver dig som positiv och prestigelös problemlösare som skjuter in en ny idé och mer energi där andra ger upp. En ledare som visar vägen genom att vara en förebild i alla lägen.

Vår bransch är under ständig utveckling! Som marknadsledande krävs det att vi är förändringsbenägna och öppna för nya vägar i alla lägen. Vi tror att du som är trygg i ditt ledarskap och ser positivt på samarbete och inkludering kommer att lyckas hos oss.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och du arbetar 2-skift måndag-fredag varannan vecka. Vi är en mångkulturell arbetsplats och vi arbetar aktivt för en välmående och lustfylld arbetsmiljö där vi tror att den enskilda individens engagemang gör skillnad.  Med rätt ambitioner och beslutsamhet kan du gå långt inom bolaget. Här kommer du få en bra introduktion som ger dig rätt förutsättningar att lyckas och trivas hos oss. Vi har en stark tro att man ska kunna kombinera föräldraskap med karriär. Därför erbjuder vi förmåner som friskvård, personalköp, bonus och pension enligt gällande kollektivavtal.

Om rekryteringsprocessen

  • Sista ansökningsdag är 31 maj, men urval sker löpande så skicka din ansökan redan nu. Rekryteringen kan komma att avslutas innan sista ansökningsdatum.
  • Våra slutkandidater får göra personlighetstester och logiktest samt en videointervju som ett första steg i rekryteringsprocessen. Dessa förmedlas till dig via den email du registrerar vid ansökan.
  • Innan anställning behöver varje medarbetare ID-validera sig för att säkerställa rätten till att få arbeta i Sverige och visa upp ett utdrag ifrån belastningsregistret, beställ här redan nu!!

 

 

 

 

Kontaktpersoner

Björn Wennström
Production Manager
bjorn.wennstrom@giganten.se