Edvin Larsson i sitt kontor på Elgiganten Logistik

En del av hjärtat:

Edvin Larsson

System Specialist

Klackledaren som hejar fram laget

Hans stora passion i livet är ishockeylaget HV71, en kärlek som tog honom till Huskvarna, men det är också något som har bidragit till varför han idag arbetar på Elgiganten Logistik. Möt Edvin Larsson – klackledaren med hjärta för ishockey, familjen och sina medarbetare.

Tiden som klackledare i HV71:s supporterförening North Bank Supporters är förbi, men kärleken till Smålands riktiga stolthet är djupt rotad i hans hjärta. Edvin Larsson är fortfarande en inbiten supporter, men livets och familjens alla bestyr gör att han inte längre hittar tiden. Av naturliga skäl har Edvin varit i ett sportsligt tomrum under pandemin, likt många andra fans. Saken blev inte bättre av att HV71 under 2021 degraderades från högsta serien, SHL, men det är inget som bekommer Edvin nämnvärt.

Hockeyintresset tar stor plats i familjen. Den idag 4-åriga dottern var på sin första hockeymatch i Husqvarna Garden redan som bebis. Det återstår att se om minstingen på 9 månader också snappar upp föräldrarnas och storasysterns stora passion i livet.

– Det är vad det är med hockeyn just nu, det har varit en prövande tid för alla fans, men färgerna går aldrig ur. För mig spelar det ingen större roll vilken serie vi spelar i. Chocken har lagt sig och nu längtar man till att gå på hockey i en fullsatt arena. Man stöttar i medgång och motgång, säger Edvin Larsson, systemspecialisten som gärna klär sig i vitt, gult och blått.

I egenskap av klackledare är Edvin van vid att få en stor grupp människor att dra åt samma håll. Det viktiga är att få igång människor när spelet på planen inte går som det ska, något som han även har haft stor nytta av i sitt jobb. I slutändan handlar allt om att ge laget stöttning, oavsett om det är på västra stå i arenan på Rosenlund eller i Nordens största logistikenhet på Torsvik. Det är uppenbart att Edvin drivs av att pusha människor framåt.

– Jag kan väl inte påstå att jag aktivt sökt mig till en ledande roll. Det har kommit naturligt. För mig är det viktigt att hela tiden säga till människor i min omgivning att de klarar av mer än de själva tror. Det är viktigt i hockeyn, men framförallt viktigt på jobbet, säger Edvin.

Edvin Larsson pratar med medarbetare på Elgiganten Logistik
Om viljan finns, så finns alla möjligheter till en lång och givande karriär
Edvin Larsson på Elgiganten Logistik

Edvin började på Elgiganten Logistik 2012 som timanställd truckförare. Redan från början visade han framfötterna och han belönades till slut med en fast anställning. Ju varmare han blev i kläderna, desto mer ansvar fick han. Genom åren har Edvin arbetat som exempelvis lastsamordnare och teamledare. Sedan några år tillbaka är han systemspecialist på avdelningen IT & System. I hans nuvarande roll utvecklar Edvin diverse smarta verktyg som hjälper medarbetarna i vardagen. Han är i stort sett självlärd inom kodning och webbutveckling, men man kommer långt när hjärtat slår extra hårt för något. Edvin är med andra ord en person som gärna visar vad han går för och vill testa nya saker, en egenskap som också uppskattas av företaget.

– Om man visar framfötterna, så får man alltid chansen att utvecklas och växa som person. Elgiganten Logistik är duktiga på att lyfta människor och att få dem att våga ta nästa steg. Om viljan finns, så finns alla möjligheter till en lång och givande karriär, avslutar Edvin.